LED Multimedia je s obrazovkami ve všech krajských městech
Icon 23. 11. 2023

LED Multimedia zprovoznila v říjnu nové digitální plochy v Brně a v Pardubicích a svou sítí digitálních obrazovek pokryla všechna krajská města.


Společnost LED Multimedia, která se specializuje na digitální outdoorové plochy (DOOH), zprovoznila plánovanou obrazovku v brněnském nákupním centru Olympia. Jde o první plochu společnosti v Brně. Kruhová konstrukce je umístěna uprostřed nákupního centra a stala se prozatím největším projektem LED Multimedia. Plocha o velikosti 54 m² může vysílat spoty ze tří stran tak, aby dosáhla co největšího zásahu.

Firmě se také podařilo zprovoznit novou LED obrazovku v Pardubicích, která se nachází na zimním stadionu Enteria. Má rozměry 640 x 384 cm.

Zprovozněním obou výše uvedených LED obrazovek tak LED Multimedia pokryla všechna krajská města. Byl to plánovaný krok, jak už dříve pro MediaGuru.cz uvedl majitel společnosti David Snášel.

Vedle toho pokračují práce na obnově sítě LED Multimedia, která aktuálně čítá 29 obrazovek. Nová technologie byla nasazena v Ostravě Zábřehu, kde díky tomu došlo k přechodu na vyšší obrazovou kvalitu. Výměny se týkaly také LED obrazovek v Jihlavě a poté v Praze na OC Vivo Hostivař. U obou posledně zmíněných obrazovek došlo ke změně formátu ze 4:3 na 16:9.

Letošní rok bude podle Davida Snášela dosud nejúspěšnějším rokem společnosti, tržby mají oproti roku 2022 vzrůst meziročně o sto procent. „Pomohl větší zájem ze strany klientů, ale i snížení nákladů, a to zejména energie, které klesly oproti roku 2022 díky konci energetické krize," popisuje David Snášel. Polovinu inzerentů tvoří podle jeho slov agentury, zbytek jsou přímí klienti zejména z regionů. Pod vedením Petra Čermáka se také podařilo  vytvořit a stabilizovat obchodní tým. 

V roce 2024 plánuje LED Multiemdia pokračovat v trendu modernizace, konkrétně v Českých Budějovicích, v Olomouci, v pražských Štěrboholech, v Arkádách Pankrác, ve Zlíně a v Plzni. Nové plochy pak zamýšlí instalovat v Praze, v Brně, Ostravě a v dalších městech, které mají okolo 50 tisíc obyvatel a více. „LED Multimedia je v současné době největší provozovatel DOOH reklamy, drží 60 % trhu a tento podíl chceme dál navyšovat. V příštím roce jsme připraveni masivně investovat," říká David Snášel. Jedním z cílů společnosti je také zaměřit se na ESG studii zabývající se snížením uhlíkové stopy ve společnosti.